The BMJ, tot 1988 geheten British Medical Journal, is een Brits medisch tijdschrift. De uitgeverij is in handen van de Britse artsenvereniging. Het is internationaal een van de bekendste medische tijdschriften. waarin gerenommeerd en peer-reviewed onderzoek naar geneeskundige onderwerpen wordt gepubliceerd. Wikipedia

Het British Medical Journal (BMJ) heeft er bij de regulerende instanties voor de volksgezondheid en de farmaceutische grootmachten op aangedrongen onmiddellijk alle ruwe gegevens van proeven met Covid-19-vaccins vrij te geven voor onafhankelijk onderzoek, met als argument dat “volledige transparantie van de gegevens” een zaak van “openbaar belang” is.

In een recente opiniepeiling van de redacteuren van BMJ wordt Big Pharma gebrandmerkt als “de minst vertrouwde bedrijfstak” en wordt gesteld dat het “moreel onverdedigbaar” is dat deze informatie ontoegankelijk blijft voor artsen, onderzoekers en het publiek, ondanks de wereldwijde uitrol van vaccins en behandelingen.

In het vernietigende hoofdartikel beschuldigen de schrijvers – senior BMJ redacteur Peter Doshi, voormalig hoofdredacteur Fiona Godlee en haar opvolger Kamran Abbasi – farmaceutische bedrijven ervan “enorme winsten te boeken zonder voldoende onafhankelijk onderzoek naar hun wetenschappelijke claims”.

Minstens drie van de vele bedrijven die Covid-19-vaccins maken, hebben in het verleden strafrechtelijke en civielrechtelijke schikkingen getroffen die hen miljarden dollars hebben gekost. Eén pleitte schuldig aan fraude. Andere bedrijven hebben geen track record van voor Covid.

In het bijzonder roept het redactiecollectief Pfizer, Moderna en AstraZeneca op voor het niet “tijdig toegang” verlenen tot “geanonimiseerde individuele deelnemersgegevens” van hun klinische proeven. Deze gedetailleerde gegevens zijn beschikbaar voor regelgevende instanties zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die vorige maand een rechter heeft verzocht haar 75 jaar de tijd te geven om alle gegevens met betrekking tot het vaccin van Pfizer-BioNTech te publiceren.

Maar het BMJ zei dat Pfizer – waarvan het onderzoek werd “gefinancierd door het bedrijf, ontworpen, uitgevoerd, geanalyseerd en geschreven door medewerkers van Pfizer” – heeft aangegeven dat het niet zal ingaan op verzoeken om gegevens tot mei 2025, een volle twee jaar nadat de primaire studie is voltooid.

In het bijzonder roept het redactiecollectief Pfizer, Moderna en AstraZeneca op voor het niet verstrekken van “tijdige toegang” tot “geanonimiseerde individuele deelnemersgegevens” uit hun klinische onderzoeken. Deze gedetailleerde gegevens zijn beschikbaar voor regelgevende instanties zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die vorige maand een rechter heeft verzocht haar 75 jaar de tijd te geven om alle gegevens met betrekking tot het vaccin van Pfizer-BioNTech te publiceren.

Dit gebrek aan toegang tot gegevens is “consistent bij alle vaccinproducenten”, zo schrijven de redacteuren, die opmerken dat de industrie niet “wettelijk verplicht” is om verzoeken van onafhankelijke onderzoekers in te willigen.

Verder wijzen zij erop dat regelgevende instanties als Health Canada en het Europees Geneesmiddelenbureau niet eens proefgegevens “ontvangen of analyseren”, terwijl het Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency dergelijke informatie niet “proactief vrijgeeft”.

“Het doel van regelgevende instanties is niet om naar de pijpen te dansen van rijke wereldwijde bedrijven en hen verder te verrijken; het is om de gezondheid van hun bevolking te beschermen,” concludeerden zij.

Benieuwd naar het volledige onderzoek van BMJ? https://www.bmj.com/content/376/bmj.o102 (Engelstalig)

Eerder kreeg BMJ via een klokkenluider ook informatie over opmerkelijke problemen tijdens de vaccinatie studies van Pfizer.
In de binnenlandse media bleef het stil, maar op HBCN kon je dat wel lezen. Nog niet gelezen?

https://www.hbcn.nl/binnenland/klokkenluider-onthult-meerdere-problemen-met-pfizers-covid-19-vaccinatie-studie/

Bron: RT.com (Vertaald Naar Nederlands)