Jandino Asporaat annuleert zijn hele theatertour vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Dat laat hij weten op Instagram. Het verhaal van een zieke fan die geen QR-code kan krijgen heeft hem doen besluiten “niet aan het nieuwe beleid te willen meewerken”.

De cabaretier kreeg een brief van een fan, waarin ze schrijft: “Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen. Mijn immuunsysteem is te laag en ik krijg ook geen QR-code. Mijn leven is al zwaar, moet ik echt elke keer wanneer ik iets leuks wil doen om het leven nog dragelijk te maken, zo’n stok in mijn neus doen? Is dit dan mijn toekomst?”

‘Werk hier niet aan mee’

De brief raakte hem en heeft hem zelfs doen besluiten zijn hele theatertour te annuleren. “Ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!”, schrijft Asporaat op Instagram.

“Ik ben jullie eeuwig dankbaar. De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze. Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet.” Hij sluit af met de mededeling dat hij begrip heeft voor zijn collega’s die wél spelen. “Dat wil ik ook dolgraag, maar iedereen maakt zijn persoonlijke afweging. Je moet niet boos worden op de entertainers, het systeem is het probleem. Het laatste wat we nodig hebben is dat wij met elkaar ruzie gaan maken en vingers wijzen.”

De volledige Instagram post leest u hieronder:

Bron: HartvanNederland.nl