Het kabinet houdt er rekening mee dat de gehele bevolking volgend jaar opnieuw twee keer moet worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een begroting van het ministerie van Volksgezondheid, die vorige week is gepresenteerd.

In die begroting is voor volgend jaar 134 miljoen euro gereserveerd voor dit scenario. In een toelichting op dit bedrag wordt in de begroting gesproken van “het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”, meldt NRC.

Dat het kabinet zich voorbereidt op een derde en vierde prik voor alle Nederlanders in 2022 was nog niet bekend. Een woordvoerder van het ministerie zegt tegen de krant dat het gereserveerde geld bedoeld is voor “de uitvoeringscampagne van het vaccineren in 2022”. Het gaat om een schatting van het bedrag dat nodig zou zijn om onder meer de GGD te kunnen betalen.

‘Onzeker of opnieuw inenten noodzakelijk is’

Het ministerie benadrukt dat het op dit moment niet zeker is of het opnieuw inenten van de hele bevolking noodzakelijk is. Volgens een woordvoerder is dat “afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau”. In de begroting is rekening gehouden met het maximale scenario van twee keer herprikken “in het kader van een goede voorbereiding”.

Bron: HartvanNederland.nl