In meerdere landen hebben de CoronaMelder-apps te maken met privacyproblemen door Google. Apps die standaard op het besturingssysteem van Android zitten, kunnen bij de gegevens van CoronaMelder-apps.

De problemen zouden zitten in de blauwdruk die Google maakte voor CoronaMelder-apps en die gebruikt wordt door Nederland en veel andere landen, meldt het Amerikaanse techmedium The Markup.

Volgens de website kunnen apps die standaard op Android zitten bij gevoelige gezondheidsgegevens. Het zou gaan om gegevens van mensen die via bluetooth contact hadden met de app van iemand anders toen ze bij elkaar in de buurt waren en daarna besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Die gegevens zouden enkel anoniem moeten zijn, maar lijken nu toch niet anoniem te worden opgeslagen. Terwijl dat wel de bedoeling is.

Het is niet voor het eerst dat er privacyproblemen rond de CoronaMelder-app zijn. GGD-medewerkers konden vorig jaar in de app zien of besmette personen gebruikmaakten van de CoronaMelder, berichtte de Volkskrant. De app werd destijds regionaal getest.

Bron: RTLnieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in