De VVD wil vanwege de oplopende coronacijfers de CoronaMelder-app nog deze zomer opnieuw beschikbaar maken en inzetten.

VVD-kamerlid Jacqueline van den Hil heeft daartoe dinsdag een motie ingediend. De motie wordt gesteund door coalitiepartij D66. In de motie wordt gesteld dat het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd om digitale ondersteuningsmiddelen, zoals de CoronaMelder-app, op te nemen in het coronabeleid voor de langere termijn. Maar omdat de besmettingscijfers nu al weer op lijken te lopen, heeft Van der Hil de regering gevraagd om ervoor te zorgen dat de digitale ondersteuningsmiddelen nog deze zomer “beschikbaar zijn en gebruikt worden”.

CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app werd begin 2020 gelanceerd om de snelle verspreiding van het coronavirus in te dammen. Gebruikers van de app kregen een notificatie als zij langer dan een kwartier in de buurt waren geweest van iemand die later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Gebruikers die zo’n notificatie ontvingen, kregen daarbij het advies om zich te laten testen bij een GGD-testlocatie en uit voorzorg in isolatie te gaan.

In april van dit jaar werd de app stopgezet, omdat minder mensen zich bij de GGD laten testen op het coronavirus en er daardoor minder testresultaten in de app worden gedeeld.

Bron: HartvanNederland.nl