virus-expert dr. Anthony Fauci heeft naar verluidt steun geleend aan het controversieel laboratorium in China dat de schuld krijgt voor het veroorzaken van de Covid-19-pandemie.

Dr. Fauci’s National Institute for Allergy and Infectious Diseases (NIAID) zou naar verluidt $ 7,4 miljoen hebben gedoneerd aan het Wuhan-laboratorium, dat vleermuizen met coronavirus bestudeerde .

In 2019 hebben de National Institutes of Health (NID), met de steun van NIAID, in zes jaar tijd 3,7 miljoen dollar toegezegd voor onderzoek in Wuhan, meldt Newsweek .

Het programma volgde op een ander vijfjarig project van $ 3,7 miljoen voor het verzamelen en bestuderen van vleermuiscoronavirussen, dat eindigde in 2019, waardoor het totaal op $ 7,4 miljoen kwam.

Het Wuhan Institute of Virology-laboratorium is het centrum geworden van theorieën over de oorsprong van Covid-19 omdat het virussen manipuleerde die bij vleermuizen werden gezien om hun potentieel voor het infecteren van mensen te onderzoeken.

Het lab ligt niet ver van de dierenmarkt waar officieel de pandemie begon.

FINANCIERING NU GESTOPT

Amerikaanse inlichtingendiensten, nadat ze aanvankelijk hadden volgehouden dat het coronavirus op natuurlijke wijze was opgetreden, hebben toegegeven dat het coronavirus mogelijk is ontstaan ​​door een lek uit het Wuhan-laboratorium.

Alle financiering van de Amerikaanse overheid aan het lab werd vorige week naar verluidt stopgezet.

NIH verdedigde hun financiering in een verklaring aan Newsweek.

“De meeste opkomende menselijke virussen zijn afkomstig van in het wild levende dieren, en deze vormen een aanzienlijke bedreiging voor de volksgezondheid en bioveiligheid in de VS en wereldwijd”, aldus de verklaring.

“Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat er geen bewijs is dat suggereert dat het virus in een laboratorium is gemaakt.”

Coronavirus heeft nu meer Amerikanen gedood dan het aantal Amerikaanse soldaten dat is omgekomen in de oorlog in Vietnam.

De vreselijke mijlpaal werd gisteren gepasseerd, toen het dodental van het coronavirus in de Verenigde Staten de 56.000 overschreed.

Bron: TheSun.co.uk (vertaald)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in