Decennialang hebben progressieven geprobeerd klimaatverandering te gebruiken om liberale beleidswijzigingen te rechtvaardigen. Maar hun laatste poging – een nieuw voorstel genaamd de “Great Reset” – is het meest ambitieuze en radicale plan dat de wereld in meer dan een generatie heeft gezien.

Tijdens een virtuele bijeenkomst eerder in juni, georganiseerd door het World Economic Forum, kondigden enkele van de machtigste zakenleiders, regeringsfunctionarissen en activisten ter wereld een voorstel aan om de wereldeconomie te ‘resetten’ . In plaats van het traditionele kapitalisme, zei de spraakmakende groep dat de wereld een socialistischer beleid zou moeten voeren, zoals vermogensbelasting, aanvullende regelgeving en massale Green New Deal-achtige overheidsprogramma’s. 

“Elk land, van de Verenigde Staten tot China, moet deelnemen, en elke industrie, van olie en gas tot technologie, moet worden getransformeerd”, schreef Klaus Schwab, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, in een artikel op WEF’s website. “Kortom, we hebben een ‘grote reset’ van het kapitalisme nodig.” 

Schwab zei ook dat “alle aspecten van onze samenlevingen en economieën” moeten worden “vernieuwd”, “van onderwijs tot sociale contracten en arbeidsomstandigheden.” 

Deelnemen aan Schwab op het WEF-evenement was prins Charles, een van de belangrijkste voorstanders van de Great Reset; Gina Gopinath, hoofdeconoom bij het Internationaal Monetair Fonds; António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties; en CEO’s en presidenten van grote internationale bedrijven, zoals Microsoft en BP. 

Activisten van groepen zoals Greenpeace International en een verscheidenheid aan academici waren ook aanwezig bij het evenement of hebben hun steun uitgesproken voor de Great Reset. 

Hoewel veel details over de Great reset pas zullen worden uitgerold tot het World Economic Forum in januari 2021 in Davos bijeenkomt, zijn de algemene principes van het plan duidelijk: de wereld heeft behoefte aan grootschalige nieuwe overheidsprogramma’s en verstrekkende beleidsmaatregelen die vergelijkbaar zijn met die welke worden aangeboden door Amerikaanse socialisten zoals Sen. Bernie Sanders (I-Vt.), En Rep. Alexandrië Ocasio-Cortez(DN.Y.) in hun Green New Deal-plan .

Of, anders gezegd, we hebben een vorm van socialisme nodig – een woord dat het World Economic Forum opzettelijk heeft vermeden, terwijl het tegelijkertijd opriep tot talloze socialistische en progressieve plannen.

“We moeten beleid ontwerpen dat aansluit bij investeringen in mens en milieu”, zei Sharan Burrow, algemeen secretaris van het Internationaal Verbond van Vakverenigingen . “Maar bovenal gaat het perspectief op langere termijn over het opnieuw in evenwicht brengen van economieën.”

Een van de hoofdthema’s van de bijeenkomst in juni was dat de coronaviruspandemie een belangrijke “kans” heeft gecreëerd voor veel leden van het World Economic Forum om hun radicale transformatie van het kapitalisme door te voeren, waarvan zij erkenden dat deze waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn geweest zonder de pandemie. .

“We hebben een gouden kans om iets goeds uit deze crisis te grijpen – de ongekende schokgolven kunnen mensen wel eens ontvankelijker maken voor grote visies op verandering”, zei Prins Charles tijdens de bijeenkomst en voegde er later aan toe: “Het is een kans die we nog nooit eerder hebben gehad. en misschien nooit meer. “

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe deze leiders van plan zijn de wereld te overtuigen om haar economie op de lange termijn volledig te veranderen, aangezien de COVID-19-pandemie zeker niet voor altijd een crisis zal blijven. Het antwoord is dat ze al een andere “crisis” hebben geïdentificeerd die een uitgebreide overheidsinterventie vereist: klimaatverandering.

“De dreiging van klimaatverandering is geleidelijker geweest [dan COVID-19], maar de verwoestende realiteit voor veel mensen en hun levensonderhoud over de hele wereld, en het steeds grotere potentieel om te ontwrichten, overtreft zelfs die van Covid-19”, zegt Prins Charles zei.

Deze regeringsfunctionarissen, activisten en beïnvloeders kunnen natuurlijk niet op eigen kracht een systeemverandering van deze omvang opleggen. Daarom zijn ze al begonnen met het activeren van enorme netwerken van linkse activisten van over de hele wereld, die gedurende 2021 veranderingen zullen eisen in lijn met de Grote Reset.

Volgens het World Economic Forum zullen tijdens de 2021 Davos-top in 2021 duizenden leden van de Global Shapers Community deelnemen, jeugdactivisten in 400 steden over de hele wereld. 

Het Global Shapers-programma was betrokken bij de wijdverbreide ‘klimaatstakingen’ van 2019, en meer dan 1.300 zijn al getraind door het Climate Reality Project , de zeer invloedrijke, goed gefinancierde klimaatactivistische organisatie geleid door voormalig vicepresident.Al Gore, die lid is van de Board of Trustees van het World Economic Forum .

Voor degenen onder ons die vrije markten ondersteunen, is de Great Reset ronduit angstaanjagend. Ons huidige vriendjeskapitalistische systeem heeft natuurlijk veel tekortkomingen, maar meer macht verlenen aan de regeringsagenten die dat vriendjesstelsel hebben gecreëerd en eigendomsrechten uithollen, is niet de beste manier om vooruit te komen. Amerika is ‘s werelds machtigste, welvarendste natie, juist vanwege de marktprincipes die de aanhangers van de Great Reset verafschuwen, niet ondanks hen. 

Om de zaken nog erger te maken, heeft links tijdens de COVID-19-pandemie al bewezen dat het de politieke realiteit radicaal kan veranderen in het midden van een crisis, dus het is niet moeilijk in te zien hoe de Great Reset uiteindelijk tot bloei zou kunnen komen.

Kunt u zich George W. Bush voorstellen of Bill Clinton biljoenen dollars printen en naar miljoenen mensen sturen die hun baan niet zijn kwijtgeraakt? Dit zou een paar decennia geleden ondenkbaar zijn geweest. Tegenwoordig krijgt dit beleid tweeledige steun. 

Prins Charles had gelijk: de huidige pandemie is een “gouden kans” voor radicale verandering. En als Al Gore, Prins Charles en de rest van het World Economic Forum genoeg mensen kunnen overtuigen dat het proberen om de klimaatverandering te stoppen ook de moeite waard is om de mensheid op dramatische wijze naar meer overheidscontrole te duwen, dan is radicale – en catastrofale – verandering precies wat we gaan krijgen.

Bron: thehill.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in