In Israël worden tieners aanbevolen om zich te laten vaccineren nadat het virus opnieuw uitbrak rond om scholen, waarbij zelfs volledig gevaccineerde besmet raakte. De Israëlische overheid gaf het uitbreken onder gevaccineerde de schuld aan de delta variant. 

Het land meldde dinsdag 125 nieuwe gevallen binnen 24 uur, dat is het hoogste aantal op een dag sinds eind april.

De laatste uitbraken werden vastgesteld in verschillende scholen na steekproeven en kwamen nadat Israël bijna al de beperkingen met betrekking tot het coronavirus had opgeheven. Israël werd geroemd om zijn vaccinatie campagne en het toonaangevende resultaat.

Volledige vaccinatie

In twee scholen hebben 9 volledig gevaccineerde leraren het virus opgelopen, dit meldde de plaatselijke krant Haaretz.  De andere besmettingen kwamen voort bij leden van het leger, kondigde de Israëlische defensie macht aan.

Sinds vorige maand breide Israël de vaccinatiemogelijkheden uit tot tieners, maar liet de beslissing over aan de voorkeur van de ouders.

meer dan 55% van de 9,3 miljoen Israëlische burgers heeft twee dosis van het Pfizer vaccin ontvangen. Bijna een derde van de nieuwe gevallen waren onder volledig gevaccineerde personen, de meeste waren besmet met de delta variant.

Bron: Telegraph.co.uk (Vertaald naar Nederlands)