De Italiaanse minister van Volksgezondheid zei dat er nieuwe virusmaatregelen zullen worden genomen op Sicilië nu het aantal ziekenhuisopnames voor COVID-19 in de regio toeneemt.

Sicilië gaat over naar de “gele zone” van Italië, zei minister van Volksgezondheid Roberto Speranza, wat betekent dat mensen zowel binnen als buiten een masker moeten dragen en afstand moeten houden.

Er worden nog enkele capaciteitsbeperkingen opgelegd op plaatsen waar mensen samenkomen.

Het is de eerste keer in twee maanden dat op regionaal niveau opnieuw maatregelen tegen COVID-19 worden genomen.

Sicilië heeft van alle Italiaanse regio’s het hoogste aantal mensen in het ziekenhuis en op de intensive care als gevolg van COVID-19.

“Het is een bevestiging dat het virus nog niet is overwonnen en dat de prioriteit is om te blijven investeren in de vaccinatiecampagne”, aldus Speranza.

De president van de regio zei dat de overgang een “alarmbel” moet zijn, vooral voor de ongevaccineerden.

Vanaf begin augustus heeft Italië een “groene pas” ingevoerd waarvoor een bewijs van vaccinatie, herstel van COVID-19 of een negatieve test nodig is voor bepaalde activiteiten zoals dineren in een restaurant, culturele centra en andere plaatsen die publiek ontvangen.

Italië was een van de zwaarst door COVID-19 getroffen Europese landen, met in totaal 4,5 miljoen bevestigde positieve gevallen sinds het begin van de pandemie en meer dan 129.000 sterfgevallen.

Bron: Euronews.com