Lichamelijk plat sinds hij na de Olympische Spelen werd ingeënt tegen Covid-19, heeft Jérémy Chardy zijn seizoen geschorst. Hij weet niet wanneer hij weer in staat zal zijn.

“Ik heb er spijt van dat ik het vaccin heb genomen.” Jérémy Chardy was gedwongen zijn seizoen te schorsen zonder te weten voor hoe lang, wegens een reactie op het Pfizer vaccin tegen Covid. “Sinds ik mijn vaccin kreeg (tussen de Olympische Spelen en de US Open), heb ik een probleem gehad, ik heb een reeks problemen gehad. Ik kan niet trainen, ik kan niet spelen,” vertelde de Franse tennisser donderdag aan AFP, die uitlegde dat hij hevige pijn in zijn hele lichaam voelt zodra hij een fysieke inspanning levert.

Wekenlang vroeg de 34-jarige Palau zich af wat de oorzaak was van deze bijna verlammende pijnen. “Ik ben bij twee dokters geweest, ik heb tests gedaan, dus ik weet wat ik heb en het belangrijkste is dat ik goed voor mezelf zorg. Ik neem liever meer tijd om te genezen en ervoor te zorgen dat ik in de toekomst geen problemen krijg, dan te proberen zo snel mogelijk weer op het veld te staan en te eindigen met meer gezondheidsproblemen,” voegde hij eraan toe.

Het probleem is dat we geen zicht hebben op het vaccin

Jérémy Chardy, Franse tennisser

“In mijn hoofd is het moeilijk omdat ik niet weet hoe lang het zal aanhouden. Ik weet niet hoe lang het zal duren. Op dit moment ligt mijn seizoen stil en ik weet niet wanneer ik weer zal beginnen,” onderstreept opnieuw de 73ste speler ter wereld , die 24 uur na het ontvangen van de resultaten van zijn tests nog steeds in shock verkeert. “Het is frustrerend want ik begon het jaar heel goed, ik speelde heel goed. En toen ging ik naar de Spelen, waar ik me ook heel goed voelde. En nu is mijn seizoen gestopt en ik weet niet wanneer ik weer zal beginnen. Het is frustrerend, vooral omdat ik geen tien jaar meer heb om te spelen… Dus nu heb ik er spijt van, maar ik had het niet kunnen weten.”

Bronzen medaillewinnaar in Rio in 2016, sprinter Christophe Lemaître had ook een “slechte reactie” op het vaccin. Hij werd gedwongen zich terug te trekken uit de Franse kampioenschappen, waardoor hij niet voldeed aan de minimumvereisten voor deelname aan de Spelen van Tokio deze zomer. “Het probleem is dat we geen enkele kennis achteraf hebben over het vaccin. Het probleem is dat we geen zicht hebben op het vaccin. Er zijn mensen die soortgelijke dingen hebben gehad, maar de duur was echt verschillend,” zei Jérémy Chardy, die zich baseerde op wat de geraadpleegde artsen hem vertelden.

Vooral omdat op zijn leeftijd, een langdurige onderbreking het einde van zijn carrière kan betekenen. “Ik word 35 in februari, dus misschien ben ik een beetje negatief op het moment, maar het is de eerste keer dat het idee dat volgend seizoen mijn laatste zou kunnen zijn in mijn gedachten is opgekomen. Ik denk erover na…” gaf hij toe. “Het is moeilijk want ik had het naar mijn zin en ik wilde langer spelen.”

Bron: LCI.fr (vertaald naar Nederlands)