Aan het begin van de pandemie was de berichtgeving vanuit de media heel eenzijdig . Er werd vooral vanuit angst gesproken en het was lastig om genuanceerde berichten te vinden. Daarom startte wij in 2020 met HBCN om juist de genuanceerde kant te belichten.

HBCN begon met de artikelen die op de achtergrond bleven te belichten. Vaak waren de artikelen in de media op angst gericht terwijl er vaak genoeg nuances te vinden waren. Vanuit de media werd niet altijd correct geïnformeerd, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde goedkeuring van vaccins dat werkelijk gaat om een ‘voorwaardelijke toelating’, of zoals recent, dat de nieuwe Omkiron boosters niet getest zijn op mensen. Wij vinden het belangrijk dat u ook die verhalen mee krijgt. Want omdat ze lastig te vinden zijn, betekent niet ze deze er niet zijn of niet kloppen.

Dagelijks waren wij op zoek naar het laatste nieuws. Niet alleen van uit de Nederlandse media, maar ook berichtgeving uit het buitenland kon je hier lezen.

Naarmate de pandemie vorderde hoe vaker je ook wat kritischere berichten kon lezen in de Nederlandse media. Ondanks dat de berichten belangrijk zijn voor de lezer zijn waren deze vaak verscholen achter een paywall en niet op de voorpagina te vinden.
Toen wij begonnen met HBCN, waren kritische berichten nog lastig te vinden en werd er vooral hetzelfde verhaal verteld.

Waarom stop HBCN?

HBCN heeft dit altijd dit op vrijwillige basis gedaan en maakte om die reden ook geen inkomsten met de website. Voor ons was het belangrijkste dat u het ‘belangrijke’ nieuws bij ons kon vinden.

Toen de maatregelen werden afgeschaald en de oorlog in Oekraïne begon ging het in de media niet vaak meer over Corona. Om die reden hebben wij u helaas minder artikelen kunnen leveren dan u van ons gewend bent.

Ondanks dat wij verwachten dat we de komende herfst / winter opnieuw met maatregelen te maken krijgen hebben we toch besloten om te stoppen. Het onderhouden van de website kost erg veel tijd, en we zijn volledig afhankelijk van andere gevestigde media voor de berichtgeving.

Wij bedanken alle bezoekers die de afgelopen jaren onze website hebben bezocht, de artikelen hebben gelezen en gedeeld.

Per 29-09-2022 zal de website offline gaan. Het is daarom niet meer mogelijk om artikelen te lezen op onze website. Wilt u belangrijke artikelen bewaren dan kunt u ze opslaan via de website ‘Wayback Machine’


Mocht er binnen deze periode nog belangrijk nieuws zijn word dit uiteraard nog geplaatst. Deze worden onder dit bericht zichtbaar.

Bron: HBCN.nl